Hotel Kasina, Beograd

0

Istorija i vlasnik

Hotel ,,Kasina” nalazi se u samom srcu Beograda. Zgrada u kojoj je smešten, jedna je od najstarijih sačuvanih objekata u srpskoj prestnici, sagrađena davne 1856. godine.

Zgrada nije oduvek bila hotel. Tokom više od sto pedeset godina duge istorije, menjala je svoju namenu. Nakon Prvog svetskog rata, ovde je zasedala Narodna skupština, dok je samo dve godine kasnije pretvrena u pozorište.

Već od 1922. godine, postaje hotel i jedna od najviših zgrada u Beogradu. Ovde se još tada okupljala najveća beogradska elita. 1960, kada je počela urbanizacija Beograda, hotel ,,Kasina” dobija današnji izgled.

Danas je hotel u sklopu ugostiteljskog preduzeća ,,Stari grad”, zajedno sa nekim drugim poznatim objektima poput kafane ,,Tri šešira” ili poslastičarnice ,,Kafe teatar”. Vlasnik preduzeća je gospodin Predrag Ranković.

Kasina se nalazi na Terazijama, što je odlična lokacija za turiste koji bi da istraže centar Beograda.

Kasina se nalazi na Terazijama, što je odlična lokacija za turiste koji bi da istraže centar Beograda.

Sobe i smeštaj

U hotelu ,,Kasina” postoje tri vrste smeštajnih jedinica: sobe standard, sobe komfort i apartman.

Sve sobe su opremljene sa televizorom, telefonom, mini barom, klimom kao i kompletno opremljenim i funkcionalnim kupatilom. Pojedine sobe imaju i balkon. Hotel nudi usluge sobnog servisa, a možete naručiti i da vam se doručak donese u sobu. Postoje i posebne sobe za pušače.

Najjednostavniji oblik smeštaja su standard sobe, kojih u hotelu ukupno ima četrdeset dve. Od toga dvadeset tri su jednokrevetne, a devetnaest dvokrevetne.

Standardne sobe su slične, s tim što su površinski veće. Na raspolaganju vam je šesnaest jednokrevetnih i osamnaest dvokrevetnih soba.

Hotel ,,Kasina” poseduje dva manja i tri veća apartmana, u slučaju da dolazite porodično ili jednostavno volite komforniji smeštaj. Apartmanima je spavaći deo odvojen od dnevnog boravka.

Prijavljivanje u sobe je od dvanaest sati popodne, do dvadeset tri uveče, a odjavljivanje najkasnije do podne.

Detaljniju prezentaciju možete pogledati na priloženom video snimku:

Ostale pogodnosti

,,Kasina” je pet friendly hotel, odnosno dozvoljen je boravak manjim kućnim ljubimcima, uz određena pravila. Mačke moraju biti u korpama, a psi vezani na povodcu. Da bi ste doveli svoje ljubimce, potrebni je najaviti se unapred, a njihov boravak se doplaćuje pet evra po danu.

Internet je dostupan u čitavom hotelu, uključujući i sobe.

Hotelski restoran je kapaciteta do sto dvadeset mesta. Ukusni gastronomski specijaliteti, spravljaju se od najkvalitetnijih i najsvežijih namernica. Gosti mogu obedovati i u bašti tokom letnjih meseci. Opustite se uveče u hotelskom baru uz dobar aperitiv i dobro društvo. Moguće je naručiti i lanč paket za poneti.

Konferencijska sala je kapaciteta do pedeset mesta. Ovde možete održavati sve vrste poslovnih susreta: seminare, prezentacije, sastanke, promocije, i drugo. Naravno, hotel nudi i najsavremeniju audio i video opremu korisnicima konferencijske sale, uz stručnu pomoć hotelskog osoblja.

Udobne sobe po pristupačnim cenama.

Udobne sobe po pristupačnim cenama.

Radno vreme na recepciji je od 00:00 do 24:00h. Na raspolaganju su vam još menjačnica i ostava za prtljag. Svi gosti mogu koristiti i usluge pranja, peglanja i čišćenja cipela, kao i faks, fotokopiranje…

Ovde će vas ugostiti na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

Cenovnik

,,Kasina” spada u hotele ,,srednjih” cena, odnosno ne možemo ga svrstati među najpovoljniji smeštaj, ali i daleko od toga da je nepristupačan za jednog običnog turistu.

Cene smeštaja za jednu osobu, kreću se od 4200,00 do 5300,00 u zavisnosti od tipa sobe za koju se odlučujete. Smeštaj u apartmanima će vas koštati između 9000,00 i 9800,00 zavisno od toga da li želite veći ili manji apartman.

Dnevni boravak u hotelu ,,Kasina”, takođe zavisi od tipa smeštaja koji uzimate, a cene se kreću od 2000,00 dinara.

Boravišna taksa se dodatno naplaćuje i iznosi 168,00 dinara po osobi i danu.

Gost može doplatiti i za pansionski obrok, koji košta 1224,00 dinara.

Hotelski restoran.

Hotelski restoran.

Rezervacija, broj telefona, adresa, mapa, lokacija …

Ako vam se dopada hotel ,,Kasina” i želeli bi ste da baš ovde odsednete prilikom svog boravka u Beogradu, svoj smeštaj možete rezervisati putem sledećeg linka:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Za sve dodatne informacije, možete pozvati na broj telefona 011/ 32 35 575, ili pošaljite mejl na seldeću adresu: booking@hotelkasina.rs , a ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

hotel kasina, adresa, lokacija

Hotel ,,Kasina” se nalazi na Terazimaja, preko puta Terazijske česme. Adresa hotela je Terazije 25, Stari Grad, 11000 Beograd, Srbija.

Prelepa lokacija, u blizini centra grada, znači i lak pristup glavnim beogradskim znamenitostima, poput Kalemegdana, Skadarlije, Knez Mihajlove ulice, i tako dalje.

Iskoristite priliku da osetite čari beogradskog noćnog života, po kojem je srpska prestonica i te kako poznata. Naš predlog je ,,Kasina bar”, koji se nalazi u sklopu hotela, a predstavlja jedno od omiljenih mesta za izlazak u Beogradu. Ovde često gostuju i poznati estradni izvođači sa kojima je dobar provod zagarantovan.

Pored velikog broja klubova i barova, ovde vas čekaju i brojni restorani, kafići, butici sa brendiranom garderobom, pozorišta, bioskopi … Železnička i autobuska stanica su udaljene oko petsto metara, a aerodrom ,,Nikola Tesla” osamnaest kilometara.

8.4 OCENA

Hotel se prvenstveno preporučuje turistima i to onim turistima koji žele da osete čari noćnog života u Beogradu. Odlična hrana, udoban smeštaj i izvanredna lokacija. Iz hotela se pruža divan pogled na Stari grad, naročito u letnjim mesecima, kada su ovde brojna dešavanja.

  • Smeštaj 7,5
  • Higijena 8
  • Osoblje 10
  • Hrana 8
  • Lokacija 9
  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!