Hotel Zelengora, Kragujevac

0

Jedna od najvećih ugostiteljskih institucija u Centralnoj Srbiji „Hotelsko – turističko društvo Šumarice“ pored par restorana i hotela „Šumarice“ u svom posedu ima i hotel pod nazivom „Zelengora“. Ovo je jedan od najstarijih hotela na prostorima koji ima dugu tradiciju. Vrhunski je sređen, a ljubazno osoblje trudiće se da udovolji i najzahtevnijim putnicima. Možda je baš to razlog zašto je ovaj hotel tako dugo opstao i zbog čega se veliki broj ljudi iznova vraća.

Istorija razvoja hotela

Hotel „Zelengora“ je jedan od najstarijih hotela ne samo u Srbiji, već na prostorima cele bivše Jugoslavije. Sagrađen je 1884-te godine, a njegov osnivač bio je pešadiski kapetan prve klase Milovan Guščić koji je poznat kao veliki dobročinitelj koji je u to vreme sagradio brojne zgrade po celom Kragujevcu. Naročito se iskazao u građenju kulturnuh i obrazovnih institucija koje postoje i dan danas. Tada hotel je nazvan po osnivaču „Grand hotel Guščić“, a ceo njegov enterijer kao i eksterijer bio je urađen u stilu 19-og veka.  Vremenom vlasnici su želeli da malo modernizuju i urede hotel, ali su se potrudili da ostanu neki osnovi staroga veka i kulture kako bi ovaj hotel zadržao svojstvenosti koje je imao od otvaranja, ali ipak išao u korak sa vremenom.

Hotel Zelengora (3)

Smeštajni kapacitet

Hotel poseduje 33 smeštajne jedinice koje su opremljenje savremenim enterijerom koji garantuje vrhunski doživalj i udobnost svim gostima. U njemu se nalazi 11 jednokrevetnih soba, 19 dvokrevetnih soba, 2 apartmana i 1 lux apartman. Kako u celom hotelu postoje samo tri apartmana potrebno je ranije zvati radi rezervacije istih.

Hotel Zelengora (5)

Sve smeštajne jedinice pored veoma udobnih ležajeva poseduju radni sto, televizor, klima uređaje, direktnu telefonsku liniju, bežični internet, mini bar i luksuzno kupatilo.

Jednokrevetne sobe predstavljaju najskromniju varijantu u hotelu, dok su apartmani veoma prestižni i svideće se i onim najprobirljivijim gostima.

Sve sobe i apartmani imaju pogled na prešačku zonu i sam Kragujevac što će biti idealno za one ljude koji su došli da gledaju neka od gradskih dešavanja.

Hotel Zelengora

Dodatne pogodnosti koje hotel nudi

Da je hotel idealno mesto za opuštanje pokazuje i divna bašta postavljenja sa obe strane pešačke zone kapaciteta do 160 mesta. Dostupna je kako internim tako i eksternim gostima koji svakodnevno dolaze da se opuste ili vode neke ozbiljnije razgovore u prijatnom ambijentu koji prati besprekorna usluga.

Unutar hotela nalaze se kafe i salon ukupnog kapaciteta do 80 mesta koji su kao stvoreni za nešto intimnije sastanke. Pored besplatnih dnevnih novima i magazina svim posetiocima kafena na raspolaganju je i besplatan WIFI.

Hotel Zelengora (4)

Svojim gostima hotel nudi i besplatan parking odmah na licu mesta, ali je neophodna rezervacija kako bi vas čekalo slobodno mesto.

Recepcija i sobni servis dostupni su vam u bilo koje doba dana ili noći, a ljubazno osoblje  će Vas pored srpskog ugostiti i na makedonskom, hrvatskom ili engleskom jeziku. Sve one poslovne ljude interesovanje činjenica da se u okviru recepcije nalazi faks i fotokopir mašine koje će vam biti na raspolaganju potpuno besplatno.

Svojim gostima rado će izaći u susret pa su tako moguće i posebne pogodnosti tipa doručka u hotelu, izbora posebnog menija, spremanje nešto egzotičnijih jela i slično.

Lift u okviru hotela je modernizovan i potpuno siguran.

Hotel nudi usluge čišćenja i pranja vaše gardorobe kao i čišćenje cipela.

Ako vas zanima kako to sve izgleda možete pogledati u priloženom videu.

Gastronomska ponuda hotela

Zbog sve većeg brojeg gostiju koji posećuju hotel kako bi videli bogatu istoriju i kulturu grada, kao i one koji su ovamo poslovno otvoren je restoran „Zelengora“. Restoran je otvoren 2011-te godine od kada se trudi da svoj meni i sadržaje prilagodi potrebama klijenata.

Poseduje najrazličitija jela iz srpske tradicionalne kuhinje koja su stalno na meniju, a pored toga moguće je naručiti i određenja internacionalna jela. Enterijer restorana sređen je u italijanskom stilu i tako je koncipiran da ćete zaista imati osećaj bar na trenutak kao da ste u Veneciji ili Rimu. Restoran je prostan i svetao sa brojnim prozorima koji sa jedne strane daju pogled na pešačku zonu, dok sa druge gledaju na prelepo dvorište i baštu hotela.

Hotel Zelengora (6)

Pored najrazličitijih jela sa naših krajeva u njemu možete naručiti i gastronomske specijalitete iz italijanske kuhinje.  Uz to na meniju su i sve vrste kafa, dezerta i najprefinjenijih vina.

Restoran je idealan za sve vaše proslave: svadbe, dočeke nove godine, rođendane, godišnjice firmi, mature… Osoblje će vam rado izaći u susret sa organizacijom istih, a svi zaposleni u restoranu edukovani su na brojnim kursevima, a jedan od njih vodio je naš najbolji somalijer Igor Spajić, tako da možete biti sigurni da će pratiti najnovije trendove u serviranju i dekoraciji.

Restoran ima kapacitet do 170 mesta, a u zavisnost od događaja za koji vam je potreban možete menjati raspored i dekoracije u  njemu.

Cenovnik hotela „Zelengora“

Prenoćište u ovom hotelu nije pristupačno za većinu građana i jednokrevetnu sobu možete rezervisati za nešto manje od 4000,00 RSD. Dvokrevetne sobe će koštati 5000,00 RSD, dok je cena apartmana oko 7000,00 RSD.

Navedene cene nisu fiksne, a sam hotel nema dostupan cenovnik već cene zavise od punude hotela, događaja u gradu i slično. Deca u hotelu plaćaju svoj borak isto kao i odrasli, a radi dobijanja određenog popusta potrebno je kontaktirati direktora hotela.

Hotel Zelengora (2)

Rezervacija, lokacija i kontakt telefon

Hotel „Zelengora“ smešten je u samom centru Kragujevca pa će vam sve atrakcije koje ovaj grad nudi biti na raspolaganju nakon samo nekoliko minuta pešačenja. Lokacija hotela je zaista isvrsna, a pešačka zona se nalazi odmah pored hotela. Njegova tačna adresa je:

Branka Radičevića 22

34000 Kragujevac, Srbija;

Ako želite da rezervišete prenoćište u ovom hotelu to možete uraditi klikom na sledeći link

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

U slučaju da vam je pre rezervacije neophodno još dodatnih informacije iste možete dobiti na njihov kontakt telefon:

034/ 336 254,

Ili slanjem e-maila na sledeću elektronsu adresu : zelengora@sumaricedoo.com.

8.1 OCENA

„Zelengora“ je hotel vrhunski sređen sa odličnom lokacijom i profesionalnim osobljem. Možda nije najpogodnije mesto za one koji žele stopostotni odmor i miran san s'obzirom da se nalazi u samom centru grada, a prozori gledaju na pešačku zonu. Ipak mnogi gosti rado se vraćaju o ovaj hotel čiji ambijent, istorija, osoblje i cene govore više o njemu od bilo koje reči.

  • Ambijent 10
  • Parking 8.8
  • Osoblje 9.2
  • Mogućnost odmora 5
  • Aktivnosti za goste 6
  • Hrana 9.8
  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!