Hotel Pepa, Divčibare, Valjevo

0

Hotel ,,Pepa“ na Divčibarama nudi smeštaj svim ljubiteljima prirode i planinskog turizma. Pored smeštaja na raspolaganju vam je ukusna hrana u a la carte restoranu, konferencijska sala i posebne pogodnosti za grupne posete.

Ako volite da pobegnete na par dana u mirnije krajeve neka vaš izbor budu Divčibare, malo mesto i ski centar na planini Maljen, kraj Valjeva. Idealno je za porodični odmor i sportske aktivnosti, kako u zimskim, tako i u letnjim mesecima. Ukoliko vas put navede u ove krajeve neka vaš izbor što se tiče smeštaja bude upravo hotel ,,Pepa“.

Postoji i zanimljiva priča o nastanku hotela, koja datira iz davne 1949. godine. Osnivači hotela su Petronije Pepo Ilić i njegov brat. Uoči čuvenog divčibarskog vašara, braća su podigla šatru i na njoj okačila natpis ,,Pečenje na panju i razna pića, kod dva mladića, braće Ilića iz Kosjerića“. Prolaznicima je ova reklama bila smešna, pa su braći, preko noći okačili još jedan natpis ,,Šatra kod dva magarca“. Ne zna se da li su to uradile zluradne osobe ili je u pitanju bila neka interna šala, uglavnom novi naziv privukao je mnogo posetilava kod braće Ilić. Tako je započet njihov ugostiteljski posao.

Pogledajte video prezentaciju hotela ,,Pepa“:

,,Pepa“ je danas porodični hotel koji neguje tradiciju. Kategorisan je sa dve zvezdice. Podeljen je na dva dela: hotel i konačište koje se nalazi odmah pored hotela. Poznat je kao jedan od vodećih ugostiteljskih objekata u oblasti dečijeg turizma.

Moto hotela glasi : ,,Zadovoljan gost je najbolji gost“.

Sobe i smeštaj

Sobe u hotelu ,,Pepa“ nalaze se na prvom i drugom spratu. Solidno su opremljene, specifično za hotel sa dve zvezdice. Na prvom spratu su dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ( takozvanim sandučarem ). U ponudi su sobe sa jednim francuskim ili dva razdvojena kreveta. Površinski zauzimaju petnaest metara kvadratnih.

Što se tiče soba na drugom spratu, one su takođe dvokrevetne, sa pomoćnim ležajem, odnosno foteljom na razvlačenje. Takođe zauzimaju površinu od petnaesat metara kvadratnih i mogu biti sa jednim velikim ili dva razdvojena ležaja.

Za ljubitelje komfornijeg smeštaja, tu je poluapartman, na samom vrhu hotela. Površine je dvadeset osam metara kvadratnih. Ovde se može smestiti pet osoba, pa je idealan za porodice ili omanje društvo. Poseduje dva velika, francuska ležaja i pomoćni krevet.

hotel pepa, divcibare, valjevo

Sve smeštajne jedinice u hotelu ,,Pepa“ poseduju frižider, internet, telefon, zasebno kupatilo sa tuš kabinom. Pojedine sobe imaju terasu, pogled na šumu i sef.

Osim u samom hotelu, možete se smestiti i u konačištu, koje se nalazi odmah pored ,,Pepe“, i gde je boravak nešto jeftiniji. Ovo je idealan smeštaj za ekskurzije, sportske pripreme i rekreativnu nastavu. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, sa prizemnim ležajevima. Pojedine imaju i televizor. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

Konačište hotela ,,Pepa“

Kao što smo već naveli, konačište hotela je prvenstveno namenjeno dečijim ekskurziijama, premda ovde mogu boraviti i individualni gosti.

Pored smeštajnih kapaciteta, konačište poseduje salu za obroke i salu za animaciju.

Sala za obroke, tj trpezarija je kapaciteta sto četrdeset mesta. Poseduje nekoliko stolova za četiri osobe. Posebna pažnja posvećuje se pripremi obroka, s obzirom da se jela spremaju za mališane kojima je potrebna energija za igru i učenje. Svi obroci se spremaju od odabranih i svežih sastojaka.

hotel pepa, sobe, smestaj

Velika sala za animaciju je površine dvesta dvadeset metara kvadratnih. Idealna je za organizovanje dečijih zabava, predstava, predavanja … Sala za animaciju poseduje i potrebnu audio i video opremu: projektor, platno, školsku tablu, ozvučenje … Hotel ,,Pepa“ će angažovati i profesionalnog animatora, po potrebi.

Dodatne pogodnosti

Ljubazno osoblje na recepciji hotela će vas dočekati na srpskom i engleskom jeziku. Recepcija je otvorena od 06:00 do 23:00h. Pored recepcije je i menjačnica. Ovde možete razmeniti dinare, evre, dolare ili švajcarske franke.

Odmah do recepcije nalazi se mali aperitiv bar. Gosti ovde najčešće dolaze kako bi napravili pauzu nakon skijanja ili kako bi na brzaka popili piće. U ponudi je veliki izbor toplih napitaka, alkoholnih i bezalkoholnih pića.

hotel pepa, adresa, lokacija

Ako želite piće natenane, tu je i kafe bar Pepa, za neobavezne razgovore i druženja. Ukoliko boravite u hotelu sa decom, kafe bar poseduje i dečiji kutak, gde se vaši mališani mogu zabavljati dok vi odmorite. Ovo je idealno mesto za početak dana, kako bi se svaki gost uz kafu i novine pripremio za svoj omiljeni zimski sport.

Veliki izbor vina i gastronomskih specijaliteta naćićete u restoranu hotela. Posluženje za goste hotela može biti na bazi švedskog stola ili a la carte. Uglavnom se služe domaći specijaliteti po kojima je poznat divčibarski kraj. Restoran nudi i meni za goste sa posebnim režimom ishrane.

Za poslovne susrete hotel nudi iznajmljivanje konferencijske sale, pogodne za sve vaše promocije, prezentacije, seminare i slično. Kapaciteta je četrdeset pet mesta. Na raspolaganju vam je i potrebna audio i video oprema: flip čart, internet, platno, projektor, štampač, skener i drugo. Raspored sedenja se organizuje u zavisnosti od broja gostiju koji prisustvuju vašem skupu.

hotel pepa, cenovnik

Plava sala je takođe predviđena za poslovne susrete ili ručkove. Kapaciteta je četrdeset pet mesta i ovde imate na raspolaganju potrebnu audio i video opremu. Gosti i posetioci hotela mogu koristiti faks i fotokopir mašinu.

Ako želite da obedujete u intimnoj atmosferi ili održite manji poslovni sastanak, hotel vam nudi malu salu. Ovde se može smestiti između osam i dvanaest ljudi, a sala se nalazi odmah pored restorana.

Pored hotela imate besplatan parking koji nije potrebno rezervisati. Sa parkinga se ulazi u prodavnicu ,,Pepa“ koja je u sklopu konačišta.

Tokom letnjih meseci možete uživatu u hotelskoj bašti, okruženoj hladovinom i zelenilom. Bašta je kapaciteta do devedeset mesta.

Ako ne znate šta sve Divčibare i okolina mogu da vam ponude, raspitajte se u turističkoj agenciji ,,Pepa“ koja se nalazi u sklopu hotela.

hotel pepa, telefon, rezervacija

Cenovnik

Cene smeštaja u hotelu ,,Pepa“ su raznolike, ali veoma pristupačne. Ako ste ljubitelj skijanja, nema potrebe da zimujete u skupim ski centrima. Divčibare i hotel ,,Pepa“ vam po povoljnim cenama nude sasvim solidan smeštaj.

Treba pomenuti da se cenovnik menja tokom sezone i van nje.

Na primer smeštaj na bazi polupansiona tokom zimske sezone, kreće se, od prilike, od 2500.00 dinara. Noćenje sa doručkom vas može koštati od 1900.00 dinara. Gostima koji ostaju duže od sedam dana, odobrava se popust od 5%. Popuste za zimovanje dobijate i ako uplatite smeštaj u novmebru.

U cene nije uračunata boravišna taksa u iznosu od 80.00 dinara. Boravak možete platiti na odloženo, kreditnim karticama ili čekovima građana.

Boravak u konačištu je nešto jeftiniji. Na primer, smeštaj u dvokrevetnoj sobi je oko 2500,00 dinara po osobi, na bazi polupansiona. Takođe odobravaju se popusti ako ostajete duže od sedam dana.

Noćenje za ekskurzije u konačištu je od 2000.00 dinara po danu i osobi.

hotel pepa, cene, cenovnik

Kontakt, telefon, adresa, mapa, lokacija …

Potreban vam je smeštaj na Divčibarama, a zainteresovani ste upravo za hotel ,,Pepa“? Dovoljno je samo da rezervišete sobu ili poluapartman putem sledećeg linka:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Adresa hotela je Divčibare bb, 14204 Divčibare. Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon 014/277 323.

Hotel se nalazi na dvesta metara od centra Divčibara. U neposrednoj blizini ,,Pepe“ je ski staza ,,Centar“. Od Kosjerića vas deli 26km, a od Valjeva 40km.

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply