Hotel Srpska Kruna, Brestovačka Banja

0

Hotel ,,Srpska kruna“ nalazi se u prelepom ambijentu Brestovačke banje, okružen prirodom i zelenilom. Ako vam je dosta gradske buke i užurbanog načina života, priuštite sebi, bar nedelju dana mira u ,,Srpskoj kruni“.

Brestovačka banja nalazi se nadomak Bora i ovo je jedna od najstarijih banja u Srbiji, njene blagodeti koristili su još stari Rimljani i srpski kraljevi. Nalazi se na nadmorskoj visini od 385m, okružena je šumom i prelepom prirodom.

Banja nije urbana i ovde dolaze isključivo ljubitelji prirode kojima je potreban odmor. Samim tim, banja nema većih smeštajnih kapaciteta. ,,Srpska kruna“ je svakako jedan od istaknutijih hotela u okolini.

hotel srpska kruna, brestovačka banja

Smeštaj i sobe

Smeštaj u hotelu ,,Kruna“ je skroman, ali poseduje sve što je potrebno jendom gostu. Sobe su uređene u kombinaciji jarkih boja i etno detalja. Svaka soba sadrži televizor, zasebno kupatilo, telefon, bežični internet.

U ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Prijavljivanje u sobe vrši se od 12:00 do 18:00 sati, dok se svi gosti moraju odjaviti poslednjeg dana boravka do podne.

Hotel nudi i usluge dnevnog boravka. U tom slučaju soba se mora napustiti do osamnaest časova.

hotel srpska kruna, sobe smeštaj

Dodatni sadržaj

U sklopu hotela nalazi se restoran sa domaćim gastronomskim specijalitetima, specifičnim za Bor i okolinu. Zatvoreni deo restorana je kapaciteta šezdeset gostiju, a leti se može obedovati i na terasi koja je iznad vode. Restoranska terasa je idealna za početak novog dana, tako da se ovde možete opustiti uz kafu i novine. Ako ste rešili da odmah prošetate i nemate vremena za doručak, možete uzeti lanč paket, pa blagovremeno obedovati negde u prirodi.

Hotel je povezan sa vilama Lucija, Toplica i Biljana, gde takođe možete odsesti. Svi gosti ,,Srpske krune“ mogu koristiti bazen sa termomineralnom vodom i hidromasažnu kadu koje se nalaze u vili Toplica.

Za sve goste hotel je obezbedio besplatan parking koji nije potrebno rezervisati unapred.

Recepcija radi dvadeset četiri časa dnevno, a gosti mogu koristiti i usluge sobnog servisa. U sklopu hotela je i suvenirnica, za sve one koji žele da ponesu uspomenu na Brestovačku banju. Faks i fotokopir mašina su vam takođe na raspolaganju, kao i sef za dragocenosti.

hotel srpska kruna, cenovnik

U ,,Srpskoj kruni“ će vas ugostiti na srpskom, rumunskom i engleskom jeziku.

Nemojte misliti da je Brestovačka banja dosadna. Hotel ,,Srpska kruna“ često organizuje zabave, odnosno svečane večere uz laganu muziku.

Ako dolazite u ,,Srpsku krunu“ i Brestovačku banju zbog narušenog zdravlja, hotel nudi medicinske usluge, kao i usluge fizioterapeuta.

Cenovnik

Hotel je povoljan, što se tiče cena, najam sobe se kreće već od 1800,00 dinara. Najam dvokrevetne sobe ( za dve osobe ) se kreće od 4500,00 dinara. U pomenutu cenu je uključen i doručak. Potrebno je doplatiti pedeset dinara za boravišnu taksu i deset dinara za osiguranje.

Ako ostajete malo duže, hotel ,,Srpska kruna“ nudi povoljne uslove na bazi punog pansiona. Na primer, ako ostajete četiri dana, smeštaj će vas koštati oko 14000 dinara. Što je vaš boravak duži, to će cene smeštaja po danu biti povoljnije.

Cene medicinskih tretmana i masaža se kreću od dvesta do hiljadu dinara, sve u zavisnosti od usluge.

hotel srpska kruna, lokacija, mapa

Obezbeđene su posebne pogodnosti za decu. Mališani do dve godine ne plaćaju smeštaj, ukoliko dele već postojeći krevet sa roditeljima ili pratiocima. Deca starosti do deset godina imaju popust između šezdeset i osamdeset posto.

Dvnevni odmor košta kao cena noćenja, samo sa pedeset posto popusta. Na primer, ako odsedate u klasičnom smeštaju gde je noćenje 1800,00 dinara, dnevni odmor u istoj sobi će vas koštati 900,00 dinara.

Rezervacija, kontakt, telefon, adresa, mapa, lokacija …

Ako volite mirno okruženje i prijatan ambijent, rezervišite smeštaj u hotelu ,,Srpska kruna“ klikom na priloženi link:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Adresa hotela je Brestovačka banja BB, 19216 Bor, Srbija. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 030 / 477-078.

Kako je Brestovačka banja imala turiste još pre više od sto godina, ovo malo mesto čuva sećanje na brojne istorijske događaje. U banji se nalazi nekoliko kulturno istorijskih spomenika koji su pod zaštitom države i danas privlače veliki broj turista. Među njima su tursko kupatilo ( hamam ), konak kneza Miloša iz 1837. godine, dvorac kneza Aleksandra Karađorđevića, letnjikovac Kralja Petra I iz 1906. godine, i drugi. Posetite i Muzej rudarstva i metalurgije.

U banju dolaze i ljudi koji imaju problema sa kožom, mišićima i kostima. Svake godine se održava manifestacija ,,Dani Brestovačke banje“, sa interesantnim kulturno zabavnim programom.

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply