Hotel Sloboda, Šabac

0

Šabac je oduvek privlačio turiste jer odiše neverovatnim duhom, bogatom tradicijom i kulturom, neprevaziđenim kafanskim životom, izuzetnom arhitekturom i istorijom. Turisti koji posećuju grad obično smeštaj pronalaze u gradskom hotelu Sloboda koji se nalazi na samom centru grada. Hotel „Sloboda“ poslednjih decenija važi za ponos Šapca i trenutno je jedan od najuređenijih objekata u ovom gradu. Kategorisan je sa četrizi zvezdice i najprestižniji je hotel  u Mačvanskom okrugu . Zbog velikog broja gostiju koje privlači najpre širok kulturni sadržaj koji grad može da ponudi, a zatim i prijatan ambijent i divno sređeno okruženje hotela može se desiti da su sve sobe zauzete zbog čega je preporuka sa rezervišete vaše mesto što ranije.

Kratka istorija i vlasnik hotela

Hotel „Sloboda  osnovan je 1977-e godine kao jedan od najuređenijih hotela u Mačvanskom okrugu. Poslednjih godina 20-og veka hotel je počeo da gubi na popularnosti, a razlog tome bilo je nešto lošije rukovođenje kadrova koje je dovelo do toga da sam ambijent i usluga hotela budu na nešto lošijem nivou od očekivanog. 2003-e godine hotel je privatizovan je započelo je njegovo renoviranje.

Hotel Sloboda Sabac (4)

Šabačka „Sloboda „postao je jedan od šest hotela prvog srpskog lanca hotela pod nazivom „A hoteli“ čiji je vlasnik Miroljub Aleksić koji je u renoviranje uložio čak 15 miliona evra. Ceo eneterijer uređen je najlukszunijm materijalima poput prirodnog kamena, crnog mermera, vrstama dragog kamena i oniksom. Za direktora hotela postavljen je Zoran Tošić koji trenutno vrši subkategorizaciju hotela kako bi postao specijalizovan i za kongresni turizam.

Zahvaljujući lancu „A hotela“ Sloboda je ponovo postao simbol Šapca i za 12.625 m2  je najveći, najluksuzniji i najopremljeniji hotel u kraju.

Smeštajne jedinice u hotelu

Hotel „Sloboda“ poseduje 95 prelepih i potpuno opremljenih smeštajnih jedinica koje čine: jednokrevetne, dvokrevetne, superior, executive  sobe i apartmane. U okviru smeštaja nalaze se čak i dve sobe za lica sa posebnim potrebama i tri predcednička apartmana. Kapacitet hotela je 285 gostiju.

Svaka soba opremljena je sa udobnim i modernim nameštajem, klima uređajima, sefom, mini barom, LCD televizorom, direktnom telefononskom linijom i besplatnim WIFI –jem.

Dnevni boravak se može koristiti u terminu od 10.00h do 18.00, a njegova cena iznosi 50% od redovne cene sobe.

Postoji mogućnost iznajmljivanja i korišćenja krevetca za bebe koja se ne naplaćuje.

Hotel Sloboda Sabac (5)

Kongresni centar se sastoji od četiri multifunkcionalne salei to:

  1. „Kristal“ – velika kongresna sala koja ima 750 mesta smeštenih na 900m2 sa mogućnosti pregrađivanja,
  2. „Cer“ – manja kongresna sala koja se prostire na 278m2 i ima kapacitet od 150 mesta
  3. „Boardroom“ – sala sa stankne smeštena na 41m2 čiji kapacitet iznosi 30 mesta i
  4. „Meeting room“ – najmanja sala u okviru hotela koja ima samo 20 mesta i prostire se na 46 m2.

Sve četiri sale su u potpunosti opremljene sa najnovijom video i audio tehnologijom pa se tako u njima nalazi: LDC projektori i platna, flip chart, WIFI, sound sistem, bežični i fiksni mikrofoni, laptopovi, laserski pointeri namenjeni prezentacijama, LCD televizori, DVD plejeri, govornice i montažne bine.

U okviru hotela nalazi se i kafe – poslastičarnica „Vremeplov“  koja je uređena u retro stilu i ima pogled na pešačku zonu i gradski trg.

Dodatne pogodnosti koje vam hotel nudi

Za sve kojima je potreban veći prostor u kojem mogu održavati seminare, prezenacije, poslovne sastanke i različite vrste promocija u ponodi je i kongresni centar koji se u zavisnosti od potreba može različito urediti.

Pored pansionskog restorana nalazi se i „A la carte“ restoran, kao i „Lobby bar“ sa radnim vremenom od 07:30 do 23:00.

Svim gostima je obezbeđen i besplatan parking koji se nalazi uz sam objekat.

Osoblje hotela je veoma ljubazno i govori više jezika što će pogodovati gostima iz inostranstava. Takođe na raspolaganju su vam dvadeset četiri časa dnevno.

Za sve one koji su došli sa ciljem da se opuste i relaksiraju dostupan je Spa  i Wellness centar čija površina iznosi preko 600 m2, a ima dva nivoa. U prvom nivou nalaze se dobro opremljene sobe za masažu, prijemni deo i garderoba, dok u drugom nivou možete naći veliki bazen, đakuzi, slanu sobu za relaksaciju, finsku saunu, parno kupatilo, tepidarijum i kardiofitnes.

Hotel Sloboda Sabac (1)

Osoblje hotela čine i profesionalni terapeuti i masažeri, a pored toga postoji i fitnes trener koji će vam pomoći pri odabiru adekvatnih vežba. Sve usluge Spa i Wellness centra besplatni su za goste hotela, sem masaža i različitih tretmana. U okviru hotela rade se tretmani lica sa kolagenom, kavijarom i tretmani za zatezane i sjaj kože, a pored njih postoji i više vrsta anticelulit i antristres tretmana tela.

Posebna pogodnost hotela jeste i to što možete računati da će osoblje istog da vam opere i popegla garderobu.

Pored toga redovno se ažuriraju informacije koje možete pratiti na njihovom sajtu, pa često hotel za posebne prilike (nova godina, uskrs, prvi maj, dan zaljubljenih i slično) nudi različite paket aranžmane  i promo vikend pakete najčešće za dve osobe.

Cenovnik hotela Sloboda

Kako je lokacija hotela najstrožiji centar grada koji se opremljen najsavremenijom tehnologijom i veoma je luksuzan nije baš pogodniji za prosečne turiste. Poput ostalih luksuznih hotela i ovaj naplaćuje nedolazak  ili otkazivanje rezervacije kraće od 72 h i to po ceni od iznosa jednog noćenja koji se množi sa brojem rezervisanih soba. Zbog toga je potrebno da dobro razmislite da li želite da boravite baš u ovom hotelu, kao i to da u slučaju nepredviđenih okolnosti blagovremeno otkažete vašu rezervaciju.

Najjeftinija je jednokrevetna soba čija cena iznosi 5.600,00 dinara, dok je najskuplji predcednički apartman za koji je potrebno izdvojiti čak 16.500,00 dinara. U cenu je uračunato noćene sa doručkom koji obuhvata švedski sto.

Hotel Sloboda Sabac

Potrebno je platiti i boravišnu taksu koja iznosi 70,00 i uslugu osiguranja od 20,00 dinara. Za decu do 7 godina ne plaća se boravišna taksa, dok oni od 7 do 15 godina plaćaju samo 50% iste. Osiguranje važi za sve i svi ga plaćaju jednako bez mogućnosti popusta.

Strani državljani i osobe sa invaliditetom koje su po  međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćana takse, oslobođeni su i plaćanja boravišne takse. Nju neće platiti ni oni gosti koji u hotelu borave duže od 30 dana.

Plaćanje se vrši u dinarima, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Pored gotovinskog moguće je i bezgotovinsko plaćanje u vidu čekova, prebacivanja sredstava sa tekućeg računa i karticama ( Visa, Master, Maestro, Dina i American Express).

SPA i Wellness je za goste hotela besplatan, ali eksterni gosti mogu koristiti ove usluge po ceni od 1.200,00 dinara na dnevnom nivou. Postoji i mogućnost kupovanja mesečne karte koja iznosi 6.000,00 dinara, a deca će ove usluge plaćati 50% jeftinije u odnosu na cenu koja se odnosi za odrasle osobe.

Hotel Sloboda Sabac (2)

Kontant telefon, mapa, adresa…

Najluksuzniji Šabački hotel „Sloboda“ nalazi se u najstrožijem centru grada na adresi Trg Šabačkih žrtava bb, 15000 Šabac. Sa njegove bočne strane je gradska pešačka zona, a iz hotela se izlazi na gradski centralni trg.

Boravak u njemu možete rezervisati putem linka:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 015/600-700 ili slanjem e-maila na [email protected].

Radno vreme recepcije je dvadeset i četiri časa, s’ tim što odjava gostiju vrši se do 12.00h, a njihova prijava od 14.00h.

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply