Hotel Turist, Kraljevo

0

Grad Kraljevo podignut je na mestu na kojem se nekada nalazilo rimsko naselje i poznat je kao jedan od retkih gradova koji je građen po ugledu na Čikago, odnosno u njemu se ulice seku isključivo pod pravim uglom. Tokom cele godine u njemu se održava veliki broj kulturnih manifestacija, a Kraljevačko kulturno leto, pasuljijada i veseli spust samo su neke od njih. Sa druge strane okolina Kraljeva poznata je po velikom broju lekovit banja poput Vrnjačke, Mataruške, Bogutovačke, Jošaničke i Vitanovačke koje privlače veliki broj ljudi.

Sve ovo je razlog velike kocentracije različitog tipa ljudi u okolini Kraljeva kojima je na raspolaganju veliki broj različitih smeštajnih objekata. Ipak posebno se izdvaja hotel „Turist“ koji sa četiri zvezdice uređen prema najstrožijim evropskim standardima predstavlja najluksuzniji smeštaj u kraju. Hotel poseduje dugu tradiciju ali i moderan dizajn zbog kojeg je uvek aktuelan. Postoji preko 50 godina, a za tako dugu istoriju i tradiciju zaslužan je ne samo moderan i udoban enterijer, već i sofisticiran eksterijer, ljubazno osoblje, Wellnes & Spa centar, kao i veliki broj sala pogodnih za različite događaje.

Razvoj hotela i njegov vlasnik

Pre više od 50 godina na glavnom trgu sagrađen je hotel „Turist“ u državnom vlasništvu. 2005-te godine hotel privatizovan od strane kompanije „AD Srbija“. Oni su bili njegovi vlasnici pune tri godine, a nakon toga hotel dobija novog vlasnika koji je kompletno renovirao ovaj objekat. Sada hotel je jedan od najluksuznijih ne samo u Kraljevu već i u okolini, a prepun je brojnih sadržaja i svim gostima nudi pregršt aktivnosti.

Hotel Turist (1)

Smeštajni kapacitet hotela

Hotel raspolaže sa 72 smeštajne jedinice koje su elegantno i moderno uređene. Sve sobe poseduju klimu, mini barove, LCD televizore, WIFI, direktnu telefonsku liniju, sefove, protivpožarne aparate…

U ponudi hotela je 15 jednokrevetnih, 34 sobe sa francuskim ležajem, 18 dvokrevetnih i 5 luksuznih apartmana.

Hotel Turist (2)

Jednokrevetne sobe su najfunkcionalnije i predviđene su za goste koji planiraju da se kraće zadrže u hotelu, dok apartmani predstavljaju najelegantniji, najskuplji, ali i najkomotniji smeštaj u hotelu.

Prijavljivanje u sobe vrši se od dvanaest sati popodne, pa sve do ponoći, dok je odjavljivanje iz istih od sedam sati do podne.

Hotel raspolaže i sa sobama predviđenim isključivo za nepušače.

Na sledećem videu možete videti detaljan izgled soba hotela:

Restorani i kongres centar

U okviru hotela nalazi se restoran „Panorama“ smešten na vidokovac hotela koji poseduje neverovatan pogled na grad. Tako pozicioniran ne samo da pruža neverovatan pogled na grad, već predstavlja jedno od najposećenijih i najinovatnijih restorana u gradu. U njemu se služe različita nacionalna jela, ali i internacionalna jela od kojih je posebno zastupljena italijanska kukinja. Ponuda jela je zaista bogata, a profesionalno osoblje i elegantan ambijent učiniće da se osećate što prijatnije.

Hotel Turist (5)

U samom objektu nalazi se i kafe poslastičarnica koje pored različitih alkoholnih i bezalkoholnih napitaka poseduje i sjajne dezerte, voćne salate, ali i pojedine slane obroke. Idealna je za druženje i neke neformalne sastanke ili razgovore.

Resoran „Turist“ predstavlja mesto na kome ćete obavljati pansionske obroke, a pored modernog ambijenta i kvalitetne usluge nudi Vam bogat meni najrazličitijih jela domaće i strane kunjihe.

Nakon renoviranja hotel je pre svega prilagođen poslovnim ljudima, pa tako poseduje kongres centar u okviru kojeg se nalaze tri sale. Sve sale su opremljene najnovijom tehničkom opremom koju možete koristiti potpuno gratis. Takođe dostupne su usluge prevodioca za sva ona pravna lica koja posluju sa inostranim kompanijama.

Hotel Turist (3)

Biznis sala je najmanja sala kapaciteta do 30 mesta u kojoj je uglavnom bioskopska postavka stolova. Praktična je i savršena za manje sastanke, seminare ili predavanja.

Kongresna sala je kapaciteta do 120 mesta sa mogućnosti postavke stolica po želji. U njoj je moguće i organizovati nešto veće simpozijume, kongrese, prezentacije i slično.

Amfiteatar sa kapacitetom do 250 mesta predstavlja najveći objekat koji se može prilagoditi svim Vašim poslovnim postavkama.

Hotel Turist (7)

Dodatni sadržaji koje hotel nudi

Za sve one koji su došli sa ciljem da uživaju i maksimalno se odmore tu je Spa & Wellness centar hotela u okviru kojeg se nalazi parno kupatilo, sauna, fitnes sala i masažni deo u kojem su Vam dostupne različite vrste masaža koje izvode fizioterapeuti zaposleni u hotelu.

Poznato je da hotel svake godine organizuje doček Nove godine u svečanoj dvorani hotela gde goste očekuje vrhunski provod uz kvalitetnu hranu, uživo muziku i posebne poklone i iznenađenja koje je osoblje pripremilo za sve goste.

Hotel Turist (6)

U hotelu možete organizovati i različita slavlja poput svadbi, matura, rođendana i slično, a organizaciju istog možete prepustiti stučnom osoblju. Hotel je tu da za Vas obezbedi salu, namesti raspored stolova, parking, hranu za goste i adekvatan prostor za slikanje, dok je na Vama da obezbedite mladenačku tortu, dekoraciju sale i fotografa. Takođe bitno je istaći da zbog gostiju koji borave u hotelu svečanost ne može trajati duže od osam časova.

Svim gostima na raspolaganju je i terasa hotela, kao i prelepa bašta u kojoj vlada prijatna atmosfera.

Recepcija radi non – stop i u okviru iste dostupne su sledeće usluge: menjačnica, dnevna štampa, turistički desk, služba buđenja i faks.

Brojne usluge su dostupne svim gostima, a čuvanje dece i uslužno pranje i peglanje samo su neke od njih.

U hotelu je dozvoljeno dovođenje kućnih ljubimaca, ali je neophodno prethodno obavestiti recepciju hotela o kojoj vrsti životinja je reč. Njihov boravak u hotelu se ne plaća, ali Vi ste dužni da se brinete o njemu kao i da mu obezbedite hranu.

Hotel Turist (8)

Gosti hotela mogu da koriste parking i to potpuno besplatno bez prethodne rezervacije istog.

Cenovnik hotela „Turist“

Za prosečnog turistu cene u ovom hotelu prilično su visoke. Ipak ako se uzme u obzir da je hotel veoma elegantan i moderno uređen sa sjajnom lokacijom i neverovatnim sadržajima može se reći da je visoka cena prihvatljiva.

Jednosobnu sobu možete rezervisati po ceni od 4.668,00 RSD, dok je za dvokrevetnu potrebno izdvojiti 7.616,00 RSD. U cenu je uključen PDV od 10%, kao i doručak, i troškovi osiguranja. Nije uračunata boravišna taksa koja iznosi 0,80 EUR po kursu Narodne Banke Srbije na dan privljivanja. Bitno je istaći da cene nisu fiksne, kao i da hotel sam formira cene zbog čega je neophodno pre rezervacije dobro proveriti cenu.

Hotel Turist

Deca do šest godina neće platiti boravak ako koriste zajednički ležaj sa roditeljeljem. Takođe za grupne posete moguć je popust koji odobrava direktor hotela u zavisnosti od broja osoba.

Cena zakupa biznis sale po satu iznosi 2.000,00 RSD, a ako se iznajmljuje na dnevnom nivou cena će biti 8.000,00 RSD.

Cena kongresne sale po satu iznosi 5.000,00 RSD, dok amfiteatar možete iznajmiti za 15.600,00 RSD po satu ili za 72.000,00 RSD na dnevnom nivou.

Rezervacija, lokacija, kontakt telefon, mapa…

Hotel „Turist“ pozicioniran je u srcu Kraljeva, odnosno nalazi se u pešačkoj zoni grada što ujedno predstavlja najbolju moguću lokaciju iz koje će Vam svaki segment grada biti blizu. Adresa hotela je:

Trg srpskih ratnika 1

36000 Kraljevo, Srbija

Ako želite boravak u hotelu možete rezervisati odmah i to prilično jednostavno, a potreban je samo jedan klik na sledeći link:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Sa druge strane ako Vam je potrebno još informacija pre rezervacije, iste možete dobiti na kontakt telefon hotela:

036/322 366

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply