Hotel Vojvodina, Novi Sad

0

Novi Sad predstavlja centar autonomne pokrajine Vojvodine i reljefno je raširen i otvoren grad. Istorija Petrovaradinske tvrđave koja se nalazi sa desne strane Dunava predstavlja najposećeniji objekat u gradu. Pored bogate istorije koja je oduvek privlačila ogroman broj ljudi, razvijen urbanizam i arhitektura i razvijena religija od davnina su privlačili turiste.

Najstariji hotel koji je sagrađen na prostoru Novog Sada još sredinom 19-og veka jeste hotel „Vojvodina“ koji postoji već gotovo dva veka mnogim gostima omiljeno je mesto za boravak i odmor. Hotel ima dugu tradiciju i veliki broj gostiju koji mu se iznova vraća. Nalazi se u samom srcu Novog Sada zbog čega je središte zabavnog i političkog života. Hotel nije bitno menjao svoj originalni izgled, a vremenom su dodavani sadržaji i menjan nameštaj kako bi svojim gostima priuštio maksimalnu udobnost. Poznato je da brojne poznate ličnosti poput Tomislava Karađorđevića, Lajoša Zilahija, Laze Kostić i Miloša Crnjanskog uvek rado boravili u ovom hotelu.

Istorija hotela i njegov vlasnik

Hotel „Vojvodina“ sagrađen je 1854-te godine i tada je nosio naziv „Carica Jelisaveta“. Kao prvi i jedini hotel na ovim prostorima od samog starta privlačio je veliki broj putnika. Njegov vlasnik je Johan Ajgeler koji je hotel sagradio na prostorima ruševina gde je nekada bila gradska pivara. Hotel je u to vreme bio jedan od najelitnijih hotela u Srbiji zbog čega je uvek bio na dobrom glasu. Arhitektura hotela je impresiva, a ulična fasada koja je veoma visoka čini ga najupadljivijim objektom u gradu.

Hotel Vojvodina, Novi Sad

Brzo hotel koji je tada nosio naziv „Jelisaveta“ postao je omiljeno mesto za okupljanje boema i viđenijih ljudi u Srbiji. Tokom bogate istorije hotela menjali su se vlasnici, a jedan od njih bio je i glumac Lazar Dunđerski. Hotel je promenio prvi put ime u „Kraljica Marija“ u čast rumunske princeze koja se udala za našeg kralja Aleksandra Karađorđevića. Narednih godina hotel je nešto slabije poslovao jer njegov tadašnji vlasnik Gedeon Dunđerski nije bio čovek koji se razumeo u hotelijerski posao. Ipak vremenom povratio je staru slavu i ponovo postao najelitniji, najsposećeniji i najmoderniji hotel u Vojvodini.

Nakon Drugog svetskog rata dobio je ime po kojem ga danas znamo, a kako su njegovi vlasnici trudili se da idu u korak sa vremenom i renovirali ga kad god je to bilo potrebno, i sada ovo je veoma luksuzan i sofisticiran hotel.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (1)

 Sobe i smeštaj

U hotelu se nalazi 61 smeštajnih jedinica koje su podeljene na: jednokrevetne i dvokrevetne sobe, sobe sa francuskim ležajem i apartmane.

Sve sobe i apartmani prijatnog su ambijetna veoma lepo uređeni, savršeno dekorisani sa detaljima koji se uklapaju u celokupan izgled hotela. Pored kupatila u svim smeštajnim jedinicama nalazi se: bežični internet, TV sa kablovskim programima, direktna telefonska linija, nameštaj, pogled na trg ili dvorište i mini bar.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (2)

Jednokrevetne sobe predviđene su za osobe koje kratko borave u hotelu i ne planiraju da provode dosta vremena u sobi. Hotel poseduje 20 ovakvih soba koje su prijatnih boja i ukusno opremljene kako bi gostima priuštile maksimalni ugođaj.

Šesnaest dvokrevetnih soba veoma je lepo uređeno. Komotne su i predviđene za maksimum dve osobe.

Osam soba koje poseduju francuski ležaj savršene su za parove koji žele da borave u hotelu. Poseduju francuski ležaj predviđen za dve osobe, a celokupna atmosfera u njima je veoma romantična i daje posebni ugođaj gostima u njoj.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (4)

Dva apartmana u hotelu predstavljaju najskuplji i najluksuzniji vid smeštaja. Sastoje se iz spavaće sobe, dva nezavisna kupatila i dnevnog boravka. Funksionalno su opremljeni, veoma prozračni i komforni  kako bi svako ko boravi u njima mogao maksimalno da se opusti i uživa.

Posebna ponuda hotela jestu sobe sa anti-alergentskom posteljinom za asmatične bolesnike i osobe koje imaju problema sa alergijama.

Rum servis je dostupan u svim sobama i nudi mogućnost korišćenja usluge serviranja doručka u krevet.

Dodatni sadržaji hotela

U okviru samog objekta nalazi se i restoran kapaciteta do 80 mesta. Veoma je lepo uređen sa brojnim svetlosnim dekoriacijama. U njemu moguće je naručiti različita jela nacionalne i internacionalne kuhinje, a moguće je dobiti i meni za poseban režim ishrane. Restoran se može i zakupiti za organizaciju nekih manjih proslava, intimnijih svadbi, rođendana ili održavanje poslovnih ručkova.

Konferenciska sala koja se nalazi unutar hotela potpuno je tehnički opremljena pa je u njoj moguće održavanje seminara, simpozijuma i drugih vidova poslovnih sastanaka u kojima se koristi projektor.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (3)

U hotelu se nalazi i noćni klub u kojem vrhunski di-džejevi puštaju muziku vikendom, a na zahtev moguće je da ovaj klub radi i radnim danima.

Korišćenje parkinga moguće je potpuno besplatno za sve goste hotela.

Recepcija radi non-stop, a ljubazno osoblje koje je zaposleno rado će umesto vas kopirati određenu dokumentaciju i proslediti je faksom.

Usluga u hotelu dostupna Vam je na čak sedam jezika: srpskom, italijanskom, mađarskom, španskom, engleskom i nemačkom.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (6)

Svi gosti mogu koristiti usluge hemiskog čišćenja ili uslužnog pranja i sušenja veša.

Bežični internet je dostupan svim gostima hotela potpuno besplatno.

Cenovnik hotela „Vojvodina“

S’obzirom na bogatu istoriju i tradiciju hotela, njegov enterijer i lokaciju možemo reći da su cene u njemu prilično korektne. Jednokrevetnu sobu možete iznajmiti po ceni od 3.570,00 RSD, dok dvokrevetna soba košta 5.140,00 RSD. Soba sa francuskim ležajem se može iznajmiti po ceni od 5.140,00 RSD dok će apartman za jednu osobu koštati 4.570,00 RSD.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (5)

U hotelu „Vojvodina“ moguće je koristiti i dnevni boravak u trajanju ne dužem od 8 časova a po ceni od 1.170,00 RSd u sobama odnosno 2.170,00 RSD u apartmanu.

Navedene cene su an bazi noćenja sa doručkom,a  u njih je uključeno: noćenje, doručak i osiguranje. Boravišna taksa iznosi 130,00 dinara po sobi po danu i ona nije uključena u cenu smeštaja.

Za mlađe od dve godine  boravak u hotelu je besplatan.

Hotel Vojvodina, Novi Sad (8)

Kontakt telefon, lokacija, mapa, rezervacija…

Vaš boravak u najstarijem hotelu u Novom Sadu možete rezervisati već danas, a potrebno je samo da kliknete na sledeći link:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

Za sva pitanja, dodatne informacije, sugestije i popuste možete kontaktirati recepciju hotela, a ljubazno osoblje će Vam rado izaći u susret. Kontakt telefoni su sledeći:

Tel: 021/66 22 122

Fax: 021/66 15 445

Mob: 063/649 391

Informacije možete dobiti i putem maila, a potrebno je samo da posljate maile na [email protected] , i u roku od par sati dobićete odgovor.

Hotel je smešten u strogom centru Novog Sada, što znači da Vam se sve znametnotisti grada nalaze na samo nekoliko minuta hoda. Muzej Vojvodine, brojni marketi, Katredala, Srpsko narodno pozorište i noćni klubovi nalaze se na manje od pet minuta hoda od hotela. Tačna adresa hotela je:

Trg slobode 2

21000 Novi Sad, Srbija.

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply