Hotel Omorika, Tara

0

Planina Tara ima veoma dobar geografski položaj zahvaljujući kome je turistima ogogućen raznovrsan sadržaj koji se ogleda u velikom broju turističkih lokacija. Nacionalni park Tara ekološki je očuvan, a prelep planinski reljef sa nadmorkom visionom i do 1500 m pogodan je za osobe sa respiratornim problemima. Tara zaista ima veliku turističku vrednost, a pored toga idealna je i za sportiste zbog terena koji su pogodni za zimske sportove.

Bilo da na Taru dolazite poslovno ili sa ciljem da se odmorite i kvalitetno zabavite smeštaj možete pronaći u Vojnoj ustanovi „Tara“ koja Vam na raspolaganje stavlja tri hotela: „Beli Bor“, „Breza“ i „Omorika“. Hotel „Omorika“ ima tri zvezdice i predstavlja najsređeniji smeštaj iz ovog kompleksa. Hotel ima dugu tradiciju, veliki broj gostiju koji su se iznova vraćaju, a kako se nalazi u najlepšem delu planine – „Kaluđerskm barama“, gde se nalazi gosta borova šuma sve više ga posećuj i osobe sa respiratornim problemima.

Kratak istorijat hotela

Početkom 70-tih oficiri „JNA“ pronašli su zemljište na Kaluđerskim barama za koje su kasnije ustanovili da pripada vojsci. Kako su tokom Drugog svetskog rata porušeni svi smeštajni objekti koji su se nalazili u blizini ubrzo je započeto sa gradnjom hotela.

Hotel Omorika Tara

Hotel „Omorika“ završen je 1977-e godina kao jedan od najsređenijih i najmodernijih hotela u Evropi. Svečano otvaranje hotela održano je 7-og jul, a prisustvovao je viliki broj domaćih i inostranih gostiju.

Smeštajni kapacitet hotela

Hotel „Omorika“ na raspolaganju ima 166 smeštajnih jedinica koje su raspoređenje na sobe i aparmane. Sve sobe su veoma lepo uređenje sa nameštajem koji je praktično raspoređen.

Prijatan ambijent i neutralne boje soba uticaće na to da se maksimalno opustite i da Vaš boravak bude još prijatniji. Sobe su veoma praktične i pored ležaja poseduju i ormar, radni sto, centralno grejanje, direktnu telefonsku liniju, TV sa satelitskim programom i sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Pojedine sobe imaju i poseban prostor za sedenje.

Hotel Omorika soba

Apartmani su dosta komotiniji i sređeniji sa veoma lepim pogledom i prostranim terasama. Pored 8 običnih apartmana hotel raspolaže i sa va prezident apartmana koja predstavljaju najluksuzniji vid smeštaja u hotelu.

Nepušači će imati kutak samo za sebe, kao i sobe predviđenje isključivo za njih.

U samom objektu nalazi se lift, a takođe i sobe koje su prilagođene osobama sa invaliditetom.

Hotel Omorika apartman

Raznovrsna gastronomska ponuda

Čak i oni najprobirljiviji kada je hrana u pitanju nemaju razloga za brigu jer hotel nudi veliki izbor jela. U okviru hotelskog restorana moguće je naručiti uslugu donošenja doruka u krevet. Isti je na bazi švedskog stol, a u restoranu se služe specijaliteti domaće kunjihe, ali i jela internacionalne kunjihe. Doručak možete naručiti u periodu od 07:30 do 10:00 časova, dok je vreme rezervisano za ručak od 12:00 do 14:00 časova Večera u hotelu služi se od 17:30 do 20:00 časova.

U samom objektu nalazi se i aperitiv bar u kojem uvek vlada prijatna atmosfera. Tu se možete opustiti uz neki topli napitak ili naručiti alkoholno ili bezalhonolno piće.

Mališani i ljubitelji slatkiša oduševiće se informacijom da se u okviru samog objekta nalazi poslastičarnica u kojoj imate bogat izbor torti i ostalih poslastica.

U letnjem periodu u ponudi su i pečenje sa ražnja, kao i druga različita kuvana jela spremana u zemljanim posudama, a posluženje pored hotelskog restorana može se obaviti i u živopisnoj i veoma modernoj bašti hotela.

Dodatni sadržaj za sve goste hotela

Hotel je adekvatan za sportsite i sve one koji pored odmora žele dosta zabave. U neposrednoj blizihi hotela nalaze se terni pogdni za odbojku, fudbal, rukomet i košarku. Poseduje veoma dobro opremljen fitnes centar i Spa i Wellness centar koji pored saune i bazena na zatvorenom poseduje i stručno osoblje koje će se potruditi da Vam pruži pravu relaksaciju koristeći različite vrste masaža.

Za dodatnu zabavu tu se nalazi i bilijar sto, pikado, kuglana i stoni tenis.

Hotel Omorika Bazen

U hotelu je moguće iznajmljivanje ski opreme, a hotel ima direktan izlaz na ski stazu. Takođe hotel vrši prodaju ski pasova, a oni koji nisu imali priliku da nauče veštinu skijanja, to će moći da urade jer ovde postoji i škola skijanja.

Recepcija radi non – stop i nudi brojne pogodnosti za sve goste. Pored ekspresnog prijavljivanja i odjavljivanja na recepciji možete kupiti dnevnu štampu i koristiti usluge menjačnice. Takođe tamo se nalazi sef i poseban ormarić na zaključavanje.

Leti gosti mogu koristiti baštu i veoma lepo uređenu terasu. Na raspolaganju gostima je i biblioteka, kao i igraonica za decu u kooj je  moguće koristiti usluge čuvanja dece.

Dostupno je i uslužno pranje i peglanje veša, kao i usluge dnevnog pospremanja sobe.

Hotel Omorika 5

Poslovnim ljudima na raspolaganju je i banket sala u kojoj nesmetano mogu obavljati različite poslovne delatnosti.

Svi gosti hotela mogu koristiti parking i to potpuno besplatno bez prethodne rezervacije.

U objektu se nalazi i prodavnica suvenira. Pored toga u njemu se nalazi i frizerski salon, nekoliko prodavnica, kao i kozmetički salon.

Cenovnik hotela „Omorika“

Polupansionski boravak u hotelu možete rezervisati po sledećim cenama:

  • Jednokrevetnu sobu po ceni od 3.800,00 RSD,
  • Dvokrevetnu sobu po ceni od 3.150,00 RSD,
  • Dvokrevetnu sobu sa terasom po ceni od 3.550,00 RSD,
  • Porodičnu sobu po ceni od 2.750,00 RSD,
  • Apartman po ceni od 4.900,00 RSD i
  • President apartman po ceni od 6.200,00 RSD.

Hotel Omorika kupatilo

U cene je uračunat i PDV, ali nisu boravišna i taksa osiguranja. Cene će zavisiti od toga da li posećujete hotel u sezoni ili van nje. Trenutno su cene nešto niže dok u zimskom periodu biće veće od prikazanih.

Gosti hotela neplaćaju korišćenje bazena, saune i teretane, a eksterni gosti plaćaju po unapred utvrđenim cenama.

Deca do tri godine ne plaćaju boravak u hotelu, dok deca od tri do deset godina plaćaju 50% od cene ukoliko dele ležaj sa roditeljima, odnosno 70% ukoliko koriste poseban ležaj.

„Omorika“ nudi brojne pogodnosti kada je plaćanje u pitanju, pa pored određenih popusta koje je moguće dobiti, hotel dozvoljava plaćanje u šest mesečnih rata. I agencije imaju određene pogodnosti, odnosno hotel im odobrava 5% provizije za avansnu uplatu usluga.

Hotel Omorika 2

Mapa i lokacija hotela

Hotel „Omorika“ pozicioniran je u srcu planine „Tara“ na Kaluđerskim Barama. Odmah do hotela pizicionirana je i Nacionalna kuća „Javor“, a samo sto metara niže i Nacionalni restoran „Jermičak“. Sva prirodna bogatstva ove planine možete obiće veoma lako, a Mokra gora nalazi se na samo 20 km od hotela.

Tačna adresa hotela je:

Kaluđerske bare bb

31250 Kaluđerske Bare, Srbija.

Kako da što lakše stignete do hotela možete videti na sledećoj mapi:

Rezervacije i kontakt telefon

Sve dodatne informacije vezane za slobodne termine, plaćanje i druge usluge hotela možete dobiti pozivom na sledeće brojeve telefona:

031/593 530 i

031/593 901;

Oni koji žive u Beogradu mogu i posetiti njihovo predstavništno – „Vojno turističku agenciju“ koja se nalazi na adresi Resavska 34 a.

Ako želite da odmah rezervišete boravk i provedete sjajan odmor u prijatnom ambijentu gde imate mogućnost da posetite razne turističke to možete uraditi prilično jednostavno samo jednim klikom na link ispod:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply