Hotel Palas, Beograd

0

,,Hotel Palas” je jedan od najlepših beogradskih hotela, pogodan za sve one koji borave u srpskoj prestonici. Ako su vas poslovne obaveze navele da nekoliko dana provedete u Beogradu, ili, pak, dolazite turistički na par dana, ,,Hotel Palas” je pravo mesto za vas.

Sjajna usluga i ljubazno osoblje učiniće vaš boravak ugodnim i nezaboravnim. Posebno ćete biti zadovoljni gastronomskim specijalitetima, higijenom i udobnošću.

Istorija

Ovo je jedan od najstarijih hotela u Beogradu. Izgrađen je početkom dvadesetog veka, dok je projekat hotela nastao još krajem devetnaestog. Prvobitna ideja bila je da se u samom centru podigne velelepni hotel, za ekskluzivnu klijentelu, koji će zadovoljiti standarde najzahtevnijih gostiju.

Sve o ,,Hotelu Palas": smeštaj, cene, adresa ...

Sve o ,,Hotelu Palas”: smeštaj, cene, adresa …

Tvorci ,,Hotela Palas” su svakako uspeli u tome. ,,Palas” je u to vreme bio pravo čudo jugoslovenskog ugostiteljstva. Imao je tri lifta, struju, telefon, sistem za rashlađivanje, sistem za pravljenje leda … Goste koji su dolazili iz drugih gradova, na Železničkoj stanici je čekao fijaker, koji ih je dovozio u hotel.

Dakle, ,,Palas” postoji skoro sto godina, i tokom svih ovih decenija, uprkos teškim vremenima koja su se smenjivala, uspeo je da održi standard i kvalitet usluga. Bio je stecište, velikih zbivanja, a u njemu su gostovali i neki od najzvučnijih imena iz sveta politike, kulture, sporta, nauke …  Ovde su održavani banketi, revije, koncerti klasične muzike, i drugi svečani događaji.

hotel palas istorija

Smeštajni kapacitet, restoran, kafić, sala za svadbe …

Ovaj ekskluzivni hotel sa četiri zvezdice, uzdiže se na četiri sprata. Kada govorimo o smeštajnim kapacitetima, na raspolaganju su vam trideset tri jednokrevetne sobe, trideset osam dvokrevetnih, i pet apartmana. Nekoliko soba je namenjeno pušačima. Sve sobe imaju pristup internetu, opremljene su klima uređajima, LCD televizorima, telefonom, na raspolaganju su vam rum servis, prostorno i funkcionalno kupatilo … U ponudi su i usluge pranja i peglanja.

,,Palas” ima dva restorana. Prvi ,,Klasik” nalazi se u prizemlju hotela. Ulepšavaju ga umetničke slike, našeg poznatog slikara Koste Bradića. Pored brojnih gastronomskih užitaka, možete uživati i u animacijama, kao što je priprema tartar bifteka pred gostima. Drugi restoran ,,Beogradska panorama” je na šestom spratu, i kako mu samo ime kaže, iz restorana se pruža predivan pogled na panoramu Beograda. Smeštajni kapacitet restorana je do sto pedeset gostiju i ,,Beogradska panorama” se uglavnom koristi za organizovana slavlja, poput: svadbi, rođendana, jubileja i slično. Ovde možete organizovati i razne prezentacije, a na raspolaganju imate savremenu audio i video opremu: lap top, projektor, flip čartove, platno za projekciju, mikrofon, razglas …

,,Palas" se nalazi na Topličinom vencu u Beogradu

,,Palas” se nalazi na Topličinom vencu u Beogradu

Na usluzi su vam još banket sala ( kapacitet do pedeset gostiju ), koja je na prvom spratu hotela i salon na međuspratu ( između prizemlja i prvog sprata ), pogodan za manje sastanke. I u banket sali i salonu možete takođe koristiti video i audio opremu.

Pored usluga smeštaja i drugih pogodnosti, ,,Palas” vam nudi i usluge keteringa, bez obzira da li ste zakupili prostor u samom hotelu ili organizujete skup na nekom drugom mestu. Uz moto: ,,Budite gost na sopstvenom venčanju”, ovaj velelepni hotel je idealno mesto za svadbenu proslavu. Ako se odlučite da upravo ovde organizujete sopstveno venčanje, imate finansijske pogodnosti i kada se radi o dekoraciji prostora i fotografskim uslugama.

Na samom ulasku u restoran ,,Klasik” je aperitiv bar, gde se možete opustiti uz šoljicu kafe i neku od poslastica koje se nalaze u ponudi. Pored aperitiv bara, na raspolaganju su vam fruzerski salon, menjačnica, internet salon …

KLIKNITE OVDE ZA REZERVACIJU HOTELA PALAS

Parking

Nemojte brinuti ni oko toga da li ćete imati adekvatno mesto za parking, s obzirom da se ,,Palas” nalazi u samom centru gde je teško naći adekvatno parking mesto.

,,Palas” ima i podzemnu garažu sa dvanaest parking mesta, kao i zaseban parking za autobuse.

Za vaše svadbe i proslčave na raspolaganju su vam restorni hotela ,,Palas", salon, banket sala ...

Za vaše svadbe i proslčave na raspolaganju su vam restorni hotela ,,Palas”, salon, banket sala …

Cenovnik i cene smeštaja

U zavisnosti od toga da li uzimate jednokrevetnu, dvokrevetnu sobu ili aparmtan, cene smeštaja su različite:

Cena jednokrevetne sobe je 5800,00RSD, po osobi

Cena dvokrevetne sobe je 8100,00RSD za dve osobe

Cena apartmana je 9800,00.

U cenu je, osim smeštaja, uključen doručak, osiguranje i boravišna taksa.

Kada govorimo o ketering uslugama, cene takođe variraju, u zavisnosti od toga da li želite ,,Palace clasik” ili ,,Palace ekskluziv” opciju.  Cene ,,clasik opcije” kreću se od 540,00 do 1215,00 dinara po osobi, dok za ,,ekskluziv”  treba izdvojiti između 720,00 i 1620,00 dinara.

hotel palas, cena, lokacija, mape

Lokacija, adresa, kontakt, mapa  …

Adresa ,,Hotela Palas” je: Topličin venac 23, 11000 Beograd, Srbija.

Što se tiče same lokacije, ,,Palas” se nalazi, možemo slobodno da kažemo, na idealnom mestu, ako ste turista koji želi da istraži sam centar Beograda. Knez Mihajlova ulica je na svega par metara od hotela, u neposrednoj blizini je i Kalemegdan, Zoološki vrt, Skadarlija … Tu su i brojne državne ustanove, pozorišta, bioskopi, butici sa brendiranom garderobom, kafići … Aerodrom ,,Nikola Tesla” je udaljen petnaest kilometara od hotela.

Sve informacije i dodatna pitanja, možete postaviti na telefone: +381 11 218 5585; +381 11 218 4485

ili na mejl adresu: office@palacehotel.rs

Ljubazno osoblje će odgovoriti na sve vaše nedoumice.

Rezervaciju možete izvršiti i onlajn preko hotelskog sajta, ili preko sajta booking.com, putem sledećeg linka:

KLIKNITE OVDE ZA REZERVACIJU HOTELA PALAS

8.5 OCENA

Odlicna lokacija, ljubazno mlado osoblje, i sjajna usluga je ono što će vas sačekati u hotelu Palas. Velika pažnja se naravno poklanja higijeni. Pravi je užitak boraviti u hotelu koji postoji skoro sto godina, i tokom čitavog postojanja je jedan od najlepših u Beogradu.

  • Higijena 8
  • Osoblje 10
  • Hrana 7
  • Sobe 8
  • Sala za venčanja 7
  • Cene 8
  • Usluga 10
  • Room servis 10
  • User Ratings (4 Votes) 5.6
Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!