Hotel Srbija, Beograd

0

Istorija i vlasnik

Hotel ,,Srbija“ nalazi se u beogradskom naselju Šumice. Ovo je jedan od najvećih hotela u srpskoj prestonici, pogodan za velike grupe posetilaca, poput sportista, ekskurzija i slično.

Izgrađen je 1970. godine, u jeku urbanizacije Beograda. Kao i većina, nekada državnih hotela, privatizovan je 2005. godine. Tada je ujedno i renoviran, kako bi zadovoljio standarde savremenog ugostiteljstva. Kategorisan je sa tri zvezdice.

Ljubazno osoblje i vlasnik, gospodin Miloš Ljujić, pobrinuće se, da se u hotelu ,,Srbija“ osećate prijatno, kao i da vam boravak bude udoban i nezaboravan. O reputaciji hotela govori veliki broj posetilaca koji iznova i iznova rado borave na ovom mestu.

Hotel ,,Srbija" nalazi se na lokaciji kod SC ,,Šumice".

Hotel ,,Srbija“ nalazi se na lokaciji kod SC ,,Šumice“.

Smeštaj i dnevni boravak

Hotel ,,Srbija“ ima čak trista dve smeštajne jedinice, raspoređene u različitim kategorijama.

Sve sobe su opremljene funkcionalnim kupatilom, klimom, radnim stolom, prostorom za sedenje, telefonom, kablovskom, televizorom, wi – fi signalom, fenom za kosu, mini barom … Na zahtev gosta, može se obezbediti i pegla.

U hotelu se nalazi pedeset osam jednokrevetnih soba, gde može boraviti po jedna osoba.

Što se tiče takozvanog ,,twin room“ smeštaja, na raspolaganju vam je sto trideset smeštajnih jedninica. U ovim sobama mogu boraviti po dve osobe, a sami birate tip kreveta koji vam odgovara: standardni, veći krevet širine 2,20m ili bračni krevet.

Ako u sobi borave tri gosta, možete odabrati trokrevetnu sobu, sa krevetima standardne veličine.

Za goste koji preferiraju nešto luksuznije, tu je petnaest apartmana i tri junior apartmana. Apartmani poseduju zaseban deo za dnevni boravak.

U ponudi je i opcija za dnevni boravak, ako samo želite da se odmorite na par sati u ovom hotelu.

Jedna od hotelskih soba. Cene u hotelu ,,Srbija" su veoma povoljne.

Jedna od hotelskih soba. Cene u hotelu ,,Srbija“ su veoma povoljne.

Ostale pogodnosti: restoran, svadbe, parking …

Hotel ,,Srbija“ obezbedio je besplatan parking za sve svoje goste, što je prava retkost za prestonički hotel. Na parking prostoru nalazi se šezdeset mesta i sva su pod video nadzorom, tako da ne morate da brinete o bezbednosti svog automobila.

Ukoliko vam je potreban prostor za neku prezentaciju, promociju ili poslovni sastanak, možete odabrati jednu od konferencijskih sala u hotelu ,,Srbija“. Za sve događaje možete koristiti hotelsku audio i video opremu: platno, flipčart, projektor, televizor, DVD plejer … Hotel ,,Srbija“ sadrži tri sale:

  • Mala sala – koja je, kako samo ime kaže, najmanjeg kapaciteta. Ovde možete smestiti do dvadeset osoba, pa je samim tim pogodna za manje sastanke, razgovore za posao i slično.
  • Sala Tisa – je nešto veća. Površinski zauzima šezdeset šest metara kvadratnih i ovde se može smestiti do sedamdeset osoba. U zavisnosti od broja gostiju, određuje se i raspored sedenja. Sala ,,Tisa“ se nalazi na osamnaestom spratu.
  • Sala Dunav – nalazi se odmah do ,,Tise“, pa je moguće i spajanje ove dve sale, ukoliko postoji potreba. Sama ,,Dunav“ sala može da primi dvesta pedeset osoba, pa je ovo ujedno najveći kongresni prostor u hotelu.
U hotelu se mogu organizovati i svadbe, rođendani, proslave i druge svečanosti.

U hotelu se mogu organizovati i svadbe, rođendani, proslave i druge svečanosti.

Za ljubitelje dobre zakuske u sklopu hotela je restoran ,,Bg“. Restoran je zamišljen kao zimska bašta, skoro kompletan prostor je u staklu, tako da gosti i tokom hladnijih dana mogu uživati u lepom pogledu. A kada dođe leto, restoran se spaja sa baštom, tako da je boravak u ,,Bg-u“ još lepši i ugodniji. Kada se restoran spoji sa letnjom baštom, kapacitet je trista mesta.

Postoji opcija da u restoranu ,,Bg“ organizujete i svoje venčanje. Na vama je samo da, restoranskom osoblju iznesete svoje zahteve i odaberete jedan od tri svadbena paketa koji su u ponudi. Na raspolaganju je i vaš lični organizator koji će vam pomoći oko ostalih detalja, pošto hotel nudi pogodnosti pri izboru dekoracije, fotografa, muzike … Mladenci dobijaju besplatno korišćenje apartmana, a svadbeno veselje traje sedam sati. Naravno ,,Bg“ restoran nije samo za svadbe, već i za druge vrste veselja, poput godišnjica, rođendana, proslava, itd.

Cenovnik

Naravno, cene smeštaja variraju u zavnisnosti od smeštajne jedinice u kojoj odsedate. Takođe, cene u sezoni i van sezone se razlikuju.

Najjeftinija varijanta je svakako jednokrevetna soba. Cene se kreću od 3190,00 do 3600,00 dinara. Dvokrevetne i trokrevetne sobe će vas koštati od 4900,00 do 6200,00, u zavisnosti od broja osoba koje borave u sobi, i naravno, da li boravite u hotelu tokom ili van sezone.

Apartmani koštaju od 5600,00 do 7500,00 dinara, a cene takođe variraju u zavisnosti od broja osoba i sezone.

U cene je uračunato samo noćenje, pa gosti koji žele doručak, mogu doplatiti još 500,00 dinara za ovu uslugu.

Nalazi se na adresi :Ustanička ulica 127c, 11000 Beograd.

Nalazi se na adresi :Ustanička ulica 127c, 11000 Beograd.

Cene dnevnog boravka kreću se između 2200,00 do 2500,00 za standardnu sobu i između 4500,00 i 5500,00 za apartmane.

Svi gosti plaćaju boravišnu taksu u iznosu od 151,00, a mogu doplatiti i 900,00 dinara za pansionski obrok u hotelskom restoranu.

Lokacija, adresa, mapa, kontakt telefon na recepciji, rezervacija …

,,Hotel Srbiju“ ćete lako pronaći s obzirom da se nalazi na atraktivnoj lokaciji. Adresa hotela je Ustanička ulica 127c, 11000 Beograd. Svoj boravak u ovom velelepnom hotelu, koji odiše prijateljskom atmosferom, možete rezervisati putem sledećeg linka:

LINK ZA REZERVACIJU HOTELA

…. a za sve dodatne informacije koje niste pronašli u ovom tekstu, pozovite broj telefona na recepciji 011 / 30 44 000 , ili pošaljite mejl na adresu [email protected] .

Hotel se nalazi u blizini autoputa, tih uz park Šumice. Aerodrom, Beogradski sajam, Beogradska arena i druge bitne znamenitosti Beograda su nedaleko od hotela, a u neposrednoj blizini je i sportski centar ,,Šumice“, zbog čega u hotelu često odsedaju sportisti.

[review position="bottom"]
Share.

Leave A Reply